Gävlebo tog in 892 liter alkohol till Sverige


Totalt ska mannen har fört med sig 58 liter spritdrycker, 30 liter vin, 71 liter cider och 733 liter starköl. Mannen menade att alkoholen skulle konsumeras på fester, festivaler och vid högtider. Han kunde dock inte ge några exakta datum för när dessa händelser skulle äga rum, eller berätta vilka som skulle närvara.

Tullverket misstänker istället att alkoholen, som var punktskattepliktig, skulle säljas vidare i Sverige. Detta på grund av den stora mängden, och att mannen inte kunnat ge några exakta uppgifter om i vilka sammanhang dryckerna skulle konsumeras. Mannen har tidigare regelbundet rest till Tyskland i snitt varannan månad, något som stärker Tullverkets misstankar.

Mannen har inte fått behålla alkoholen, och ska nu betala ett transporttillägg som motsvarar 40 procent av punktskatten, ungefär 8 000 kronor.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar