Amir Azrafshan saknar licens – Pero Kapcevic blir huvudtränare


Förra veckan stod det klart att Östersunds FK och Ian Burchnall går skilda vägar.

Tränaren coachade sin sista match när laget tog en 1-0-seger borta mot Falkenberg och den nye tränaren Amir Azrafshan ska leda laget hemma mot Malmö FF på torsdag.

Det gör han dock inte ”på pappret” – eftersom han saknar licens.

Östersunds-Posten rapporterar nu att den assisterande tränaren Pero Kapcevic kommer gälla som officiell huvudtränare eftersom Amir Azrafshan saknar den nödvändiga Uefa Pro-licensen som krävs för att träna ett lag i allsvenskan och superettan.

– Vi har tydliga strukturer över hur vi jobbar i ledarteamet. Det ska inte vara något problem, säger Amir Azrafshan till ÖP.

Amir Azrafshan saknar licens som tränare

Azrafshan fortsätter:

– Det är naturligt. Att han får stå som huvudansvarig.

På frågan om han känner sig som huvudansvarig trots att han inte är det officiellt svarar han att Östersund ska ”bygga en familj”.

– När man gör det tillsammans så ser man till att människor får göra det som de är bra på. Även om jag har Pro-licensen eller inte, så kommer Pero att kunna uttrycka sin styrka. Och jag ska trycka på det som jag är bra på också, säger Amir Azrafshan.

Pero Kapcevic är bror till den tidigare allsvenske spelaren Dragan Kapcevic, som tidigare tillhört bland annat Östersund, Sirius och Gefle. Pero Kapcevic anslöt till Östersund i början av året.

Östersund tar emot Malmö på hemmaplan på torsdag.

LÄS MER: Han tar över Östersund: ”Hårt arbete som väntar”
LÄS MER: Här firar han – med sparkade tränaren
LÄS MER: ”Jag summerar det som en pissmatch”expressen

Related posts

lämna en kommentar