Allsvenskan 2020: Mix Diskerud inför mötet med IFK Göteborg: ”Gamla kompisar”


Helsingborgs allsvenska start har varit allt annat än idealisk. Det tog sex omgångar innan man spräckte målnollan, laget har varit kraftigt skadedrabbat och Olof Mellbergs roll har ifrågasatts. 

Frågan är om segern mot AIK hemma kan vara ett trendbrott – nyförvärvet Anthony van der Hurk stod exempelvis för ett mål och en assist, samtidigt som Alexander Timossi även han spräckte sin måltorka.

För Mix Diskerud blir mötet med IFK Göteborg däremot extra speciellt. Efter den numera famösa ”GO Västkusten”–tweeten har norsk-amerikanen snabbt tagit sig in i startelvan och svarat för idel positiva insatser, framför allt i de två senaste matcherna. 

– Grunden till att jag kommit snabbt in i det är att jag spelar på mittfältet med spelare som förstår spelet på samma sätt som jag. Det kommer man långt med. Vi har också killar som gillar att jobba hårt för varandra. Det har gjort att vi fått resultat nu det senaste, säger Mix Diskerud och fortsätter:

– Det blir kul, det är ju gamla kompisar jag ska spela mot. August Erlingmark, Paka Lagemyr, Calisir, de Graca och Giorgi – trevlig kille. Bjärsmyr har ju kommit tillbaka också. Det är ett fint gäng men i morgon är vi inte kompisar.

”Ska ge Paka en extra tackling”

Diskerud kom till IFK Göteborg i januari 2017 och blev snabbt en publikfavorit på Gamla Ullevi. Låneavtalet från New York gällde inledningsvis bara fram till sommaren, men förlängdes tämligen enkelt till att gälla säsongen ut. Manchester City hörde av sig och skrev på ett 4,5-årskontrakt med Diskerud, för att sedan direkt låna ut honom till IFK Göteborg – ett lån som bara varade i sex månader innan Mix Diskerud valde att prova lyckan i sydkoreanska Ulsan Hyundai. Amerikanen medger att han har lite koll på sitt gamla lag.

– De har haft en del skador och spelat många matcher så jag får hoppas att de är lite trötta men de har ett bra lag med en stor trupp så de kan rotera mycket. Deras målvakt har gjort massa matchvinnande räddningar de senaste åren, han är riktigt bra. Men jag vill inte hajpa dem för mycket och inte snacka för negativt om dem för då blir de taggade. Jag håller mig lugn och säger att det blir en fin match, säger Mix Diskerud och skrattar.

Kan segern mot AIK ge en ”proppen ur”–effekt?

– Jag hoppas det av hela mitt hjärta. Vi satsar på det men vet att det inte kommer av sig självt. Det krävs hårt jobb. När jag tittar på AIK-matchen så ser jag att vi har så mycket glöd och att vi vinner så många dueller. Vi måste ha det först och främst, säger Diskerud och avslutar med en hälsning till kompisen Patrik Karlsson Lagemyr:

– Ska ge Paka en extra tackling – han får ta på sig ett par extra stora benskydd i morgon, det kan du säga till honom.

 

LÄS MER: Mellberg om utspelet: ”Varit väldigt taggad”
LÄS MER: HIF-glädjen på Olympia: ”Nog många år sen sist”
LÄS MER: Diskerud bekräftar: Jag lånas ut till HIFexpressen

Related posts

lämna en kommentar