Allsvenskan 2020: Anders Christiansen om Malmö FF:s tunga start


Malmö FF var på väg att besegra serieledaren IFK Norrköping och minska avståndet till bara fyra poäng. Efter en kvittering i den 88:e minuten lyckades Norrköping behålla försprånget som är sju poäng.

För andra gången den här säsongen tappade MFF segern i slutminuterna. Förra gången var mot Häcken då Joona Toivio gjorde 1-1 i den tredje tilläggsminuten.

– Det handlar om självförtroende, konstaterar Anders Christiansen.

– Om vi haft fler poäng så hade det varit enklare. När vi har 1-0 och vet att vi förlorat en del så saknar man den där sista succé-känslan.

”Vårt spel är tillräckligt bra”

Än finns ingen anledning till panik, anser Christiansen. Han manar till lugn och är övertygad om att MFF kan ta sig upp i tabelltoppen.

– Det är så tidigt på säsongen och det handlar bara om oss själva. Om vi kan få en period där vi tar våra poäng, för vårt spel är tillräckligt, så handlar det bara om tid innan vi bränner förbi dem. Vi ska bara in i stimmet där vi får lite enkla mål för då kommer poängen av sig självt, säger lagkaptenen.

Han medger dock att de sena poängtappen kan påverka laget psykiskt.

– Vi har bra spelare men när vi inte får poängen som vi tycker vi gjort oss förtjänta av så är det klart att det kan sätta sig lite mentalt när det kommer match efter match efter match. Det är små detaljer som är skillnaden mellan att vi står här med tio poäng eller 15.

LÄS MER: Långt från godkänt – slut på ursäkter, MFF
LÄS MER: ”Jag summerar det som en pissmatch”expressen

Related posts

lämna en kommentar