Washington redskins besked: byter namn


I flera år har det amerikanska NFL-laget Washington Redskins namn varit uppe för debatt. Klubben har uppmanats att ändra sitt namn till något som inte innehåller ett nedsättande ord för ursprungsbefolkningen i landet.

Ägaren Daniel Snyder har dock vägrat ändra namnet men efter sommarens protester mot rasism i USA har frågan tagits upp på nytt.

Både politiker och sponsorer har krävt ett namnbyte och den 3 juli meddelade Washington Redskins att man skulle se över sitt namn.

Washington Redskins byter namn

Nu har klubben kommit fram till beslutet att stryka den kontroversiella delen av klubbnamnet. Så här skriver man i ett pressmeddelande: 

”Vi vill hålla våra sponsorer, våra fans och samhället informerade om hur vi tänker när vi går framåt. I dag meddelar vi att vi kommer pensionera Redskins-namnet och loggan när vår granskning är klar.”

Klubben har inget särskilt datum för när namnbytet kommer ske men jobbar aktivt för att genomföra det.

”Dan Snyder och tränare (Ron) Rivera jobbar tätt ihop för att utveckla ett nytt namn och designinriktning som kommer stärka vår stolta, traditionella franchise och inspirera våra sponsorer, fans och gemenskap under de kommande hundra åren”, avslutar klubben sitt pressmeddelande.

LÄS MER: Joel Lundqvists utspel – vill behålla indianen
LÄS MER: Frölunda om namnbyte: ”Vi följer utvecklingen”
LÄS MER: Se SHL-lagen ladda upp – med Expressen Premiumexpressen

Related posts

lämna en kommentar