Sämsta starten i allsvenskan på tio år


Åtta poäng på sju matcher. Det är vad IFK Göteborg mäktat med i denna allsvenska. Poängmässigt är det Blåvitts sämsta säsongstart sedan tio år.

Efter den kaotiska förlusten mot Djurgården med 1–2, som innehöll tre straffar och ett rött kort, mötte Poya Asbaghi pressen för att förklara de mörka siffrorna:

– Det är surt så klart, börjar han och fortsätter sedan:

– Allsvenskan är tajt och det är många som tar poäng av varandra. Trepoängarna betyder oerhört mycket. För att vi ska få de poängen vi hade velat ha i det här läget tror jag att vi hade behövt ha mer kontinuitet, säger Poya Asbaghi.

Ett steg bakåt i utvecklingen

Blåvitt-tränaren känner att säsongsinledningen är ett steg bakåt i det de försöker bygga.

– Ja, absolut. Det är ingen hemlighet att vi som lag känner att vi har kunnat spela bättre fotboll än att vad vi har gjort, men vi tar kliv framåt också. Vi gör det mentalt och genom att alltid ge 100 procent, säger han.

Hosam Aiesh är stolt över insatsen mot Djurgården, trots den nya förlusten.

– Vi ska vara stolta över mentaliteten vi hade i laget och att vi gav dem en bra match. Men det har blivit några matcher där vi inte har vunnit, inte tagit tre poäng, säger Hosam Aiesh.

”Måste ta varandra i kragen”

Hosam Aiesh inledde på bänken efter det hårda matchandet och reducerade även för Blåvitt via straff.

Nu vill han vända på den negativa trenden och menar att det är dags att ”steppa upp”.

– Nu är det dags att steppa upp, både för mig och för hela laget. Nu måste trepoängarna rulla in. Det här är inte okej. Vi måste ta varandra i kragen och varje spelare får kolla sig själv i spegeln. Börja reflektera kring vad som krävs. Vi är ett lag som ska ta massa vinster i år och det börjar förhoppningsvis från och med nu, säger Hosam Aiesh och fortsätter:

– Vi är inte nöjda. Ingen sitter i omklädningsrummet och är nöjd. Vi vill ta våra tre poäng.

 

LÄS MER: Mardrömshalvleken för Tolinsson: ”Inte kul”
LÄS MER: Seger för Djurgården i kaoset mot Göteborg
LÄS MER: Domaren: ”Det hade varit skönt med VAR”expressen

Related posts

lämna en kommentar