Melker Jonsson har skrivit sitt första kontrakt


Under måndagen meddelade Djurgården att man skriver kontrakt med mittbacken Melker Jonsson.

Jonsson har skrivit på ett lärlingskontrakt med a-laget som gäller över säsongen 2022. Kontraktet blir en försenad present efter hans 18-årsdag i fredags.

– Det här var lätt den bästa presenten. En dröm och ett stort mål som jag har haft sedan jag kom till Djurgården. Sedan är det klart att det betyder lite extra med tanke på att pappa lyckades och trivdes oroligt bra i den här föreningen, säger Melker Jonsson till Djurgårdens hemsida.

Melker Jonsson skriver kontrakt med Djurgården

Melker Jonsson är – stavningen på efternamnet till trots – son till Djurgårdslegendaren Mattias Jonsson. Pappan återvände till allsvenskan och Djurgården 2005. Då vann han SM-guld direkt och räddade klubben kvar i allsvenskan med ett viktigt mål fyra år senare.

 

Melker Jonsson tillsammans med sin pappa Mattias JonsonFoto: HENRIK ISAKSSON / IBL

 

– När jag var liten var jag ofta med på Kaknäs och hjälpte Kjelle Frisk med målvaktsträningen och massa andra saker. Jag har alltid varit djurgårdare och därför känns det här otroligt kul, säger Melker Jonsson.

Han beskriver sig själv som en spelare som gillar att gå in hårt i dueller och ta fram bollen som mittback.

– Han fyllde 18 år i fredags och det är en frisk fläkt, en valp som ska bli stor. Melker är en modig fotbollsspelare både offensivt och defensivt med god spelförståelse. Han är fortfarande lite gänglig så han har en del att göra på gymmet men en intressant spelare att följa framöver, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.expressen

Related posts

lämna en kommentar