Medelbetygen för niorna på Sandvikens grundskolor ökar – se hur det går på just din skola


Sedan tre år tillbaka har en mentorsorganisation utvecklats och brukats på Murgårdsskolan i Sandviken. Mentorsorganisationen är till skillnad från många andra skolor inte en sammansättning av lärare. Utan personer vars uppgift är att se till elevernas social situationer och skolmiljön.

– Som undervisande lärare vill du ha fullt fokus på de ämnen du lär ut och inte behöva lägga all tid på andra sociala situationer, säger Lena Haglund, områdesrektor för centrala grundskoleområdet i Sandviken och fortsätter:

– Även om du såklart har ett ansvar som vuxen.

Tidigare tuffare år har enligt henne berott på att sammansättningen av elever som krävt väldigt mycket av lärarna. Men att den mentorsorganisation som utvecklats gjort det tydligare och lättare för elever, lärare och föräldrar.

– Jag har jobbat på skolan i så många år och varit med om tuffa tider. Jag är så himla glad över att det går åt rätt håll, säger Lena Haglund.

– Vi fick gå på sommarlov och vara väldigt glada och stolta.

LISTOR: här nedanför finns betygsstatistik för niorna i hela Sandvikens kommun. Se hur det gick för just DIN skola. Tryck på respektive flik för att byta statistik.

Fotnot. På grund av ett tekniskt systemfel saknas information om andelen elever med godkänt betyg i alla ämnen i Sandvikens kommunala skolor.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar