Manchester City slipper avstängning – får spela Champions League


Den 14 februari kom beskedet att Manchester City portas från spel i Champions League de kommande två säsongerna, och även tvingas böta över 300 miljoner kronor. Klubben straffades av Uefa för att ha brutit mot det europeiska förbundets regler om Financial Fair Play.

Toppklubben hade i under två års tid varit under utredning, misstänkta för att ha överdrivit sponsorsummorna från stora sponsorn flygbolaget Etihad.

Läckta dokument ska då ha visat att en stor del av pengarna i själva verket kom från shejken Mansour bin Zayed Al Nahyan, klubbens ägare.

”Bristfällig och konstant läckande”

Det bryter det mot Uefas regelverk om Financial Fair Play som hindrar ägare från att gå in och täcka förluster i klubbar till en viss mån.

City har förnekat anklagelserna och skrev bland annat i ett uttalande att Uefas beslutsprocess var ”bristfällig och konstant läckande”. Klubben överklagade sedan beslutet till Cas, Idrottens skiljedomstol. 

Nu kommer beskedet:

Manchester City slipper avstängning och får spela i Champions League.

Klubben får alltså rätt och får även reducerade böter. De behöver nu betala drygt 100 miljoner kronor.

”Manchester City välkomnar konsekvenserna av dagens beslut som en validering av klubbens ståndpunkt”, skriver City i ett uttalande om glädjebeskedet.

Texten uppdaterasexpressen

Related posts

lämna en kommentar