Isaac Kiese Thelin är inte rädd för Norrköpings offensiv


Med spelare som Christoffer Nyman, Simon Thern, Isak Bergmann Johannesson och framför allt Sead Haksabanovic har IFK Norrköpings offensiv imponerat. 17 mål på sex matcher är överlägset bäst i serien.

Men som enskilda spelare har de alla en bit upp till MFF-kaptenen Anders Christiansen. Det slår anfallaren och lagkamraten Isaac Kiese Thelin fast.

– AC har en väldig fin blick för spelet och fin teknik. Han är farlig offensivt men kan också spela i en sittande roll. För mig är han den bästa spelaren i allsvenskan, säger Kiese Thelin.

Kiese Thelin vill se offensiv match

Som anfallare hoppas han, inte speciellt oväntat, på en öppen och offensiv match på måndagskvällen.

– Det är det man vill se och det är sådana matcher man vill spela. Man vill inte möta lag som bara backar hem och parkerar bussen. Vi får se. Och sen är det upp till oss att styra och ställa och göra det vi är bra på. Det blir förhoppningsvis en fin match med två lag som har många hot. Det är bara synd att vi inte kommer kunna ha supportrar som kan njuta av matchen på plats.

MFF har sju poäng upp till IFK Norrköping som leder serien. En förlust skulle leda till ett glapp på tio poäng.

– Personligen kollar jag aldrig sånt så här tidigt. Jag gillar inte att kolla på det senare under säsongen heller, det är bara när det verkligen börjar dra ihop sig som man kanske kikar lite. Men jag vet att det är en jätteviktig match för oss. Vi ska gå ut, köra och visa vilka vi är, säger Kiese Thelin.

LÄS MER: Mittbackskris i MFF: ”Är inte tillgänglig”
LÄS MER: Stjärnan är tillbaka till tungviktsmötet
LÄS MER: Ola Toivonen hyllas: ”Kan se hur klok han är”expressen

Related posts

lämna en kommentar