IFK Norrköpings Pontus Almqvist efter krysset mot MFF


Sören Rieks hade gjort 1-0 och IFK Norrköping såg ut att gå mot säsongens första förlust. Då, i den 88:e minuten, slog inhopparen Pontus Almqvist till. Rasmus Lauritsen nickskarvade, Almqvist fick med sig bollen och rullade in den tätt bredvid MFF-målvaktens Johan Dahlins stolpe.

Lagen delade på poängen och trots två fina inhopp, det förra i 3-1-segern mot IFK Göteborg, räknar Almqvist med att bänkas på nytt när det är match mot Örebro på torsdag.

– Jag är bara glad att jag får hoppa in och spela och om jag gör det bra så kommer det bli mer och mer, säger Almqvist ödmjukt.

Han trivs bäst som toppforward men där har Almqvist än så länge konkurrerats ut av Christoffer ”Totte” Nyman. Almqvist skulle kunna även kunna spela som ytter eller offensiv mittfältare men även där är det trångt

– Isak Bergmann har gjort det jättebra, (Jonathan) Levi är där på kanten och så har vi Sead (Haksabanovic). Det går ju inte, säger poängräddaren.

Almqvist: ”Jag förbättras hela tiden”

När transferfönstret öppnar den 29 juli blir konkurrensen dessutom ännu hårdare. Då ansluter Linus Hallenius. Pontus Almqvist tar allt med ro.

– Tänk utomlands, där är det typ sju forwards. Jag tar vara på det jag får och förbättras hela tiden.

Och under tiden kan han alltid glädjas åt att titta på den allsvenska tabellen där IFK Norrköping har fyra poäng ner till tvåan Elfsborg.

– Jag brukar kolla var vi ligger. Jag brukar inte kolla så mycket allsvenskan annars men nu kollar jag varje match vilka som har förlorat och så. Allt blir perfekt för oss nästan hela tiden. Men vi tar match för match och fokuserar, jag vill inte säga för mycket, säger Almqvist.

Det kunde ha varit ytterligare två poängs försprång. Efter kvitteringen hade Jonathan Levi ett skott i stolpen.

– Jag försöker hugga på returen… Men vi ska ändå vara nöjda med en poäng borta mot Malmö, säger Almqvist.expressen

Related posts

lämna en kommentar