Stackars resenärer i Bollnäs som möts av det här


En bild säger mer än tusen ord; Bollnäs kommer få ”Sveriges fulaste resecentrum”.

Stackars, stackars resenärer som möter detta det första de ser av stan. Snacka om deprimerande. Arkitekterna och de styrande behöver nog gå en nybörjarkurs i målning för att lära sig ens en gnutta av estetik.

Att just arkitektfirmor, stadsarkitekter och samhällsbyggnad i detta län totalt brister i någon slags estetisk kompetens råder det ju inget tvivel om. Men hur kan politikerna tillåta dessa missfoster till deprimerande konstiga baracker få resa sig?

Det måste väl stå klart för alla att detta är fel och icke omtyckt av invånarna när två städer i Gävleborg i omröstningar blivit utsedda till de fulaste i hela landet!? Och hur kan Länsstyrelsen i Gävleborg tillåta dessa fyrkantiga baracker?

Gävle ligger väl för övrigt i topplistan över fula byggnader som uppförts och skall uppföras. Inte minst ”Godisfabriken”, Timmermansgatan, Muréngatan, Alderholmen; fyrkantigt, fult disharmoniskt som till och med utklassar det värsta miljonprogram, mitt i centrala stan.

Står det inte någonstans i PBL att byggnader skall harmonisera med omgivningen? Det borde väl för övrigt vara sunt förnuft för vem som helst. Till och med för en arkitekt, eller?

Sluta bygg fula lådorarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar