Nya avhopp inför omstarten i NHL


LOS ANGELES. Flera spelare hoppar nu av NHL:s omstart, som kör igång med träningsläger för de 24 deltagande klubbarna på måndag.

Sedan Calgarybacken Travis Hamonic i fredags meddelat att han inte tänker spela på grund av covid-19 kom samma besked från ytterligare tre spelare under lördagen.

Här de nya avhoppen:

x Mike Green, back, Edmonton Oilers. Den 34-årige Green kom till Oilers på trading deadline i februari för att ge mer erfarenhet till försvaret inför avslutningen av grundserien och slutspelet.

Green hann bara spela två matcher innan han drabbades av en ledbandsskada strax före spelstoppet i NHL den 12 mars på grund av coronaviruset.

I en kommuniké via klubben uppger Mike Green att det är av hälsoskäl som han hoppar av ”Play-in”, där Edmonton kommer att ställas mot Chicago Blackhawks i bäst av fem matcher.

– På grund av osäkerheten kring covid-19 och efter mycket övervägande har jag på grund av familjens hälsa beslutat mig för att inte delta under omstarten. Det här har varit ett svårt beslut att ta med vetskapen om att jag går miste om chansen att vara del av ett lag som har chansen att vinna Stanley Cup. Jag önskar killarna lycka till och är tacksam gentemot Edmonton Oilers för det stöd klubben visat.

Green kom till Edmonton från Detroit Red Wings i februari och hade där spelat 50 matcher och svarat för tre mål och åtta assist den här säsongen.

x Sven Baertschi, forward, Vancouver Canucks.

– Sven informerade oss sent på fredagskvällen att han väljer att avstå från spel när NHL kör igång igen. Det var ett svårt beslut för honom, men vi respekterar och förstår varför han fattade det, skriver Canucks general manager Jim Benning i en kommentar.

Baertschi har tillbringat huvuddelen av säsongen i Vancouvers farmarlag i AHL och har kontrakt över säsongen 2020-21.

x Roman Polak, back, Dallas Stars. Den 34-årige tjecken berättade tidigare i vinter att han återvänder till sitt hemland nästa säsong, då han har ett utgående kontrakt och blir fri att gå vart han vill efter den här säsongen. Han ingick inte i Dallas planer inför omstarten, där man som ett av de fyra topplagen i Western conference får spela ”Round-robin” om rankingen inför åttondelsfinalen.

Den nya överenskommelsen mellan NHL och spelarfacket NHLPA ger spelarna rätten att ”Opt-out” inför sommarens omstart utan att straffas i form av böter eller avstängning.

Travis Hamonic (Calgary Flames) väljer att stå över omstarten med tanke på hans dotter har haft andningsproblem och familjen också har en ung son.

XXX

Den stora nyheten under lördagen var annars att Tampa Bays lagkapten och anfallsstjärna Steven Stamkos skadat sig under den frivillga träningen i veckan.

Han opererade en muskelskada i början av mars och uppges vara återställd från den skadan, men drabbades av ett bakslag härom dagen.

Enligt Lightning kommer Stamkos inte att kunna köra för fullt när campen börjar på måndag, men general managern Julien BriseBois tror att Stamkos är återställd till den 3 augusti när Tampa Bay spelar sin första match i ”Round-robin” mot Washington Capitals.expressen

Related posts

lämna en kommentar