Domen ändras – efter drivningen


Franske hästen Fougueux och norske kusken Anders Wolden Lundström kom invändigt under sista 100 meterna. Då använde Lundström sitt körspö på ett kraftigt felaktigt sätt och delade ut minst elva slag. Domarna skickade ärendet vidare till Svensk Travsport, som alltid är fallet vid förseelse av utländsk kusk. Domen blev 3.000 kronor i böter och tre månaders avstängning.

– Jag tycker det är lite märkligt. Veterinären kollade upp hästen två gånger utan att hitta några märken, först direkt efter loppet och sedan när vi hade duschat hästen. Jag är enig i att det är för många slag, men det är inte en stygg drivning. Jag var för ivrig, men höll pisken tillsammans med tömmen och det var inte hårda slag. Så jag tycker straffet är våldsamt, säger Wolden Lundström till norska trav365.

”Jag blev för ivrig”

Vid lunchtid under lördagen ändrades dock domen. Till 28 dagars avstängning, en så kallad dubbel C-förseelse.

– Domarna hade omvärderat situationen fick jag reda på när jag kom till banan nu under lördagen. Jag blev för ivrig, det ska inte ske, men tre månaders avstängning tyckte jag var för hårt, kommenterar Wolden Lundström till trav365.expressen

Related posts

lämna en kommentar