Bosnien inte aktuellt för Gigovic: ”Kan vara lugna”


Bosnien försöker roffa åt sig svenska spelare med ursprung från landet på Balkan. Anel Ahmedhodzic kan redan vara förlorad för Blågult enligt bosniska uppgifter och namn som Adi Nalic och Dennis Hadzikadunic har också nämnts i diskussionen.

En annan som har möjlighet att välja Bosnien är Helsingborgs supertalang Armin Gigovic. 18-åringen, som varit omskriven under våren i och med alla utlandsrykten, har själv inga tankar på att byta bort Sverige. 

– Jag är ju i Sveriges landslag (U19) och det går bra här, säger mittfältaren.

Bosnien har inte varit på dig också?

– Nej inte riktigt, eller alltså de kontaktar inte mig, det är andra som de kontaktar i så fall. 

Men Sverige kan vara lugna?

– Haha ja, Sverige kan vara lugna, det är lugnt! 

Hur ser du på chansen att komma med i U21-landslaget?

– Det skulle bara vara en bonus, jag har tankarna på HIF.

Så det är inget mål för dig att komma med i U21 i år?

– Varför inte… Om det händer är det bara bra för mig, men det gäller att visa det på planen också i så fall. Inte bara snacka. Det är viktigt att inte sväva iväg. 

”Har inte påverkats någonting av skriverierna” 

Att just sväva iväg hade varit enkelt att göra för en kille som Gigovic, som i september förra året gjorde sin första start i allsvenskan borta mot Djurgården – detta i Olof Mellbergs debut som HIF-tränare. Sedan dess har Gigovic varit den mest omskrivna spelaren i det rödblåa laget, men han tar det hela med ro. 

– Jag har inte påverkats någonting av skriverierna. Det är inte min grej att ha fokus på annat. Bara för att det skrivs om mig är det inget jag hajpar över. Nej, det är inget ”wow”, liksom.  

I måndags spelade HIF 2-2 borta mot regerande mästarna Djurgården. Inte nog med att det var en viktig poäng för jumbon, målen var deras första för säsongen. Gigovic var spelaren som kvitterade och fastställde slutresultatet – och det är nu ett boostat HIF som tar emot AIK under söndagseftermiddagen. 

– Jävligt skönt att visa senast mot Djurgården och en fantastisk känsla för mig att göra mål så klart. Det blir en kul match mot AIK nu, de har också många unga spelare så jag ser fram emot det.  

Nöjer sig med säkrat kontrakt 

HIF har efter sex matcher två inspelade poäng. 18-årige Gigovic tycker inte att mardrömsstarten knäckt honom och lagkamraterna.

– Det här kan hända alla, det är bara att hålla fokus. Man tänker inte på det. Det är små marginaler i fotboll, det kan vända snabbt. 

Ni ligger sist, var i tabellen ska ni vara efter säsongen för att du ska vara nöjd?

– Så länge vi stannar kvar i allsvenskan är det okej. Ja, klarar vi kontraktet är jag nöjd.

LÄS MER: Mardrömmen fortsätter för HIF: ”Väldigt speciellt”
LÄS MER: HIF uppges nobba bud på 30 miljoner



expressen

Related posts

lämna en kommentar