Alex Timossi Andersson visade vägen mot AIK


Efter att inte nätat på de fem första matcherna i årets allsvenska kom dubbla fullträffar för HIF borta mot Djurgården för sex dagar sedan. Det räckte till en poäng i Stockholm – skåningarnas blott andra pinne.

Men nu under söndagen skulle Olof Mellbergs manskap öka på poängskörden rejält. Hemma mot AIK nickade Alex Timossi Andersson in 1-0 i 68:e minuten efter ett perfekt inlägg från Anthony van der Hurk. 

– Det var nog många år sen sist jag gjorde mål med huvudet. Jag har inte gjort många nickmål, konstaterar 19-åringen med ett leende.

”Då hade jag verkligen inte stannat” 

Just van der Hurk ökade sedan på till 2-0 med sju minuter kvar efter en läcker nick på inspel från inhopparen Filip Sjöberg. HIF vann med 2-0 och är nu inte längre ensam jumbo i tabellen. Bara bättre målskillnad gör att Falkenberg ligger före Helsingborg och inte tvärtom. 

För Timossi Andersson var dagens möte hans andra start i årets allsvenska. Den 30 juni löpte låneavtalet med HIF ut, men i stället för att återvända till Bayern München valde han att förlänga med Skåneklubben resten av säsongen. 

– En av anledningarna till att jag valde att stanna var att jag själv känt att det gått bättre och bättre för mig, att jag fortsatt att växa på plan. Hade jag inte känt att det gick bra hade jag verkligen inte stannat, men det har varit en självklarhet från första början.  

Du får skicka nickmålet till Bayern München nu?

– Exakt, avslutar Timossi Andersson och skrattar. 

Efterlängtat för van der Hurk

En annan som av naturliga skäl var på gott humör efter matchen var Anthony van der Hurk, som alltså spelade fram till första målet och gjorde det andra själv. Detta var holländarens första fullträff i Allsvenskan.

– Som anfallare vill man göra mål och man spelar alltid under press. Så jag är väldigt glad, säger 27-åringen och fortsätter:

– Allt har varit så speciellt med corona och så. Jag känner nu att jag blir starkare och starkare.

LÄS MER: Förklaringen efter märkliga bilderna
LÄS MER: Knuffar kameran under utbrottet: ”Ur balans”expressen

Related posts

lämna en kommentar