Marcus Ericsson inför helgens Indycar – tävlar nu inför publik


Den svenske stjärnan Marcus Ericsson kom sexa i senaste loppet och visade klass i racet på Indianapolis Motor Speedway.

– Det var en riktigt bra helg, tyvärr hade vi lite oflyt med tankningen vid ett depåstopp, utan det så hade vi faktiskt en pallplats på gång, säger Marcus.

Glädjande för honom och stallkompisen Felix Rosenqvist är också att Chip Ganassis tredje förare – den femfaldige mästaren Scott Dixon – har vunnit säsongens två första race.

– Scott har visat att vi är otroligt starka som team. Så det känns väldigt bra inför helgen, menar Marcus, som också öser beröm över racerbanan Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.  

– Det är en av de finaste och roligaste banorna på kalendern. Den är lite som USA:s svar på Spa-Francorchamps  i Belgien. Verkligen en förarbana – kul att köra med svepande kurvor. En av de roligaste banorna att köra på i fjol även om min helg då inte var en succé, med en 13:e plats. Men det ska bli kul att komma tillbaka dit. 

”Inget gick rätt för mig”

Felix Rosenqvist är också laddad för revansch efter förra helgens besvikelse, då han slutade på 15:e plats och hans kommentar på twitter efteråt sade allt:

– Ett race att glömma bort. Inget gick rätt för mig, definitivt inte en av mina bästa insatser. Det känns skönt att komma direkt till Road America nu.

För första gången den här säsongen får också Rosenqvist, Ericsson och de andra köra inför publik.

– Det har varit en annan atmosfär runt banorna utan publik. Det är klart att det blir något annat när publik är där, även om man inte tänker på det under racen, då har man nästan som tunnelseende och är inne i vad man gör, säger Marcus.

Alla åskådare febertestas

Staten Wisconsin är lindrigt drabbat av coronakrisen och arrangörerna släpper in färre åskådare än normalt.

På lördagen körs racet klockan 23 svensk tid och söndag är det start klockan 18.30.

Road America och Indycar har tillsammans gjort upp nya regler för publiken på plats. Alla åskådare får ta en febertest vid ingångarna. Alla får också en liten falska handsprit och ett munskydd. Sedan används ett begränsat antal av anläggningens sittplatser.

LÄS MER: Ericsson blev sexa efter slarv i depån
LÄS MER: Flickvännen fast: ”Vi har inte träffats på 70 dagar”
LÄS MER: Oväntade utmaningen: Coach till flickvännenexpressen

Related posts

lämna en kommentar