Dayana Yastremska ville stötta BLM – får hård kritik


Tennisstjärnor som Novak Djokovik och Alexander Zverev och under de senaste veckorna skapat stora rubriker. 

Nu är det Dayana Yastremskas tur. 

20-åringen publicerade fyra bilder på sociala medier med höger sida av ansiktet målat svart. I samband med publicering skrev hon ”jämlikhet” och anledningen till inlägget var att stötta den antirasistiska rörelsen. 

Men hennes meddelande mottogs inte som det var tänkt. I stället för att bli hyllad blev hon i stället attackerad – och några timmar senare hade hon tagit bort inlägget. Hon anklagades för att ha målat ett så kallad ”black face”, vilket är kontroversiellt. 

”Hade varnats”

”Tidigare i dag publicerade jag bilder som jag trodde skulle sprida ett budskap om jämlikhet. Men det gjorde det inte och jag har blivit missuppfattad”, skriver hon på Twitter. 

”Jag hade varnats om den negativa inverkan men jag ansåg inte jag hade målet ett ”black face. Meningen var inte att göra en karikatyr utan att dela mina känslor om den nuvarande situationen: Att alla ska behandlas lika”: expressen

Related posts

lämna en kommentar