Blackstenius startade – tackade med ett mål


Det var inget snack om saken när Växjö gästade Valhalla IP. Göteborg FC tog ett rejält grepp om matchen redan från start och släppte aldrig taget.

Nyförvärvet Stina Blackstenius var inblandad i det mesta i GFC:s offensiv. Redan i den första minuten var hon nära på att ge hemmalaget en drömstart.

– Vi alla var revanschlystna efter poängtappet mot Eskilstuna senast och alla var otroligt spelsugna. Första 45 gör vi väldigt bra och då är det lätt att spela, säger Stina Blackstenius.

Ledningsmålet kom efter 17 minuter spelade. 

Nyförvärvets första mål

En försvarsmiss i Växjö ledde till att just Stina Blackstenius friställdes och enkelt kunde rulla in 1–0 till GFC – anfallarens första mål för säsongen.

Matchen var också Blackstenius första start för säsongen, en lårskada och tuff konkurrens har gjort att hon fått inleda på bänken de senaste matcherna.

– Det var skönt att få 90 minuter i dag och man vill alltid spela så mycket som möjligt. Det var skönt att få förtroendet, säger Blackstenius.

Det dröjde inte länge innan det var dags för anfallskollegan Pauline Hammarlund att utöka ledningen till både 2-0 och 3–0, innan det var dags för halvtidsvila.

Göteborgs dominans fortsatte i den andra halvleken och Julia Zigiotti Olme gjorde tidigt 4–0 efter en perfekt genomförd hörnvariant.

”Vi vet om konkurrensen”

Samtidigt är det tuff konkurrens om platserna längst upp i GFC. Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist slåss om de två startplatserna längst fram.

– Vi vet om att konkurrensen finns där och den kommer vara utvecklande för oss alla. Vi behöver varje spelare i laget och det behövs en konkurrens, säger Blackstenius.

Några fler mål blev det inte i matchen och Göteborg vann planenligt med 4–0.

 

LÄS MER: Blomqvists härliga start – efter tuffa beskedet
LÄS MER: Stina Blackstenius bänkad i premiären
LÄS MER: ”Det är klart att vi vill vara högst upp”expressen

Related posts

lämna en kommentar