Winqvist besviken efter Rosengårds tunga kväll


Efter två raka segrar i öppningen av Damallsvenskan åkte Rosengård på pumpen under fredagskvällen hemma mot Eskilstuna. Gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Loreta Kullashi och kort efter paus utökade Vaila Barsley.

Rosengård fick dock till en reducering – trodde dem. Men målet vinkades av för offside och tränaren Patrick Winqvist var snabbt framme hos fjärdedomaren och konstaterade att han hoppades att rättsskiparna hade rätt.

– Ja, jag hoppas att de hade rätt. Det gör jag alltid, både för deras och vår skull så att det inte är ett felaktigt domslut som tar bort ett mål. 

Hur ser du själv på situationen? 

– Det går inte att påverka nu ändå, men de vinkar på att Mimmi (Larsson) är offside när Jojjo (Johanna Rytting Kaneryd) skjuter bollen i mål på retur. Det betyder att Mimmi stör målvakten så pass mycket att hon inte kan rädda bollen. Det är en bedömningssak. Jag ser situationen ur våra glasögon så klart, men det blev som det blev. 

”Växjö blir en helt annan match” 

Rosengård fick dock till en reducering med kvarten kvar när kapten Caroline Seger nickade in en hörna. Skåningarna tryckte på för en kvittering, men trots att chanser skapades lyckades de inte få hål på Eskilstunas målvakt Emelie Lundberg ytterligare en gång och matchen slutade med 2-1-seger för gästerna.

– Jag tycker vi gjorde ett bra försök att få in ett mål till. Vi ville ju egentligen inte ha kryss, men det var det som vi mot slutet kämpade för. Eskilstuna är ett svårbesegrat lag och det går inte att titta bakåt nu. Det är så tätt matchande och redan på onsdag är det dags igen (då Växjö väntar på bortaplan). Det kommer bli en helt annan match och vi går precis som vanligt för tre poäng då också.

LÄS MER: Blackstenius från start – tackade med ett mål



expressen

Related posts

lämna en kommentar