Vi har inte råd med de rika


Girighet och frosseri gäller för dagens rika. Hårt arbete gäller inte för de miljardärer, som blir fler och fler. Det är inga Rausing, Ericson eller Kamprad. De miljarder som de skapat har de inte skapat själva. Det finns inga ”self-made”- miljardärer.

Sverige och andra länder har blivit ett paradis för de superrika. Det handlar om ocker. De bidrar inte till den ekonomiska tillväxten. Endast omfördelning. De superrika är proffs på att roffa åt sig på bekostnad av vanligt folk. De fattiga blir fattigare i Sverige och övriga världen. I Sverige är det bara att se hur stor pensionen är.

Det är de superrika som är dagens problem, inte flyktingar som en del hävdar. Humanismen står tillbaka när det nu pratas om volymmål och slopad asylrätt.

Ett litet glädjeämne är vad tre humanistiska politiker har skrivit på DN-debatt. Hans Blix, Alf Svensson och Jan Eliasson anser att vi ska låta de ensamkommande stanna. Ett ljus i vår tids mörker. Men de rika har vi nog inte råd med.

Lasse Gärdemanarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar