Ridskoleponnyn Laban blev stjärna i musikvideo


Ridskoleponnyn Laban har i vanliga fall en lugn tillvaro där han bor hos Tyresö ryttarförening. Men för ett tag sedan blev den karismatiske D-ponnyn rekryterad till att spela in en musikvideo. 

Tillsammans med verksamhetschefen Nina Ström fick de båda medverka i Petra Marklunds nya musikvideo till ny singeln ”Djur”. 

– Hennes föräldrar bor granne med vår förra ordförande så det var på det viset de fick mitt nummer. Jag tyckte att det lät jättekul – jag trodde dock inte att de skulle välja den hästen. Han blev en riktig stjärna, säger Nina Ström. 

”Stolt över våra fina hästar” 

Det hela gick väldigt fort. Planen var att få tag på en stor vit häst men så såg de Laban. 

– Vi kollade på omgivningarna och då gick lilla Laban förbi som är crèmefärgad med blå ögon och ser lite speciell ut. Och då sa de ”den där ska vi ha”. 

Filminspelningen gick som på en dans och Nina Ström fick hoppa in och göra ”galoppscenen” då Petra Marklunds ridkunskaper är begränsade. 

– Han var helt fantastiskt duktig! Jag blir sprickstolt över våra fina hästar. 

Satsar på pararidning 

Tyresö ryttarförening är påhittiga och nyfikna på att driva klubb framåt och har bland annat satsat på pararidning, både i projekt men även i den dagliga verksamheten. 

– Vi ställer upp när vi får förfrågan om pararidning och har även varit med i en bok för personer med funktionsvariationer. Där är allt fotat från oss, det är vår personal och våra hästar som är med. Sådant tycker vi är kul om vi får frågan.

Och vad gäller filminspelningar så kan det bli fler i framtiden: 

– De sa att de skulle komma tillbaka, det är roligt. De verkar uppskatta hästarna, säger Nina Ström glatt. expressen

Related posts

lämna en kommentar