Nyckelspelaren om Hammarbys start: ”Välkommen till verkligheten” | Elitettan


Att Hammarby har siktet inställt på avancemang till högsta serien är ingen nyhet för de som följer Elitettan.

Laget har behållit nyckelspelare från förra säsongen och förstärkt med erfarna spelare som Hanna Folkesson och June Pedersen.

Så sent som i måndags blev dessutom tidigare Italienproffset Petronella Ekroth klar för en återkomst i klubben.

– Jättebra att vi fått in extra förstärkning. Jag tror hon kan bidra med erfarenhet och vi har ju redan hög kvalitet i laget. Jag har spelat med henne förut och vet att hon håller en hög nivå, det känns bra, säger Emma Jansson, 24.

Hammarbys nyckelspelare som själv är lagets främsta målskytt med tre mål så långt den här säsongen.

Fem omgångar har gått av serien och förutom plumpen i premiären, derbyförlust mot AIK, har laget radat upp segrar.

– Starten var tuff, det var som ”välkommen till verkligheten” när vi förlorade mot AIK. För egen del var det jäkligt tufft för jag hatar att förlora, och att förlora ett derby mot AIK och släppa in fyra mål är inte skitkul. Samtidigt fanns det grejer att ta med sig, vi hade spelet under typ hela matchen, säger Jansson.

Emma Jansson skriker ut sin frustration under derbyt mot AIK.Foto: Bildbyrån

Däremot lyckades laget endast göra ett mål – och målskyttet är en del som Hammarby inte är nöjda med under inledningen.

Nio gjorda mål på fem matcher är minst av topplagen.

– Vi tar oss till ganska många chanser och halvchanser, men vi har inte gjort mål på våra lägen. Vi har ett analysteam det här året som går igenom massa statistik och de har sett att vi har många chanser men skjuter utanför eller inte ens kommer på avslut, säger Emma Jansson.

Anfallaren fortsätter:

– Bollinnehav har vi haft mycket i alla matcher, men sedan har vi inte gjort mål helt enkelt. Tidigare i veckan kollade vi lite klipp från säsongen och vi kommer till rätt mycket inläggslägen, men när vi ska slå själva inlägget skickar vi ofta bara in det. Vi är inte ett lag som är superstarka på huvudet så vi behöver vara lite mer noggranna med att få in bollarna efter marken eller med mer adress, säger hon om anfallsspelet.

Vad säger du om din egen inledning på säsongen?

– Bättre och bättre, självförtroendet stiger mer och mer. Som anfallare vill man alltid göra ännu mer poäng men jag känner mig stark fysiskt och på väg uppåt.

På lördag tar Hammarby emot nykomlingen Sandviken på hemmaplan i en match som direktsänds på SportExpressen Play med start 14.00.

– Vi ska bara fortsätta spela vårt spel och vi har pratat mycket om att ta en match i taget. Vi vet att vi är favorittippade och alla lag kommer vilja göra sin bästa match mot oss, säger Emma Jansson.expressen

Related posts

lämna en kommentar