MFF vädjar till fansen: ”En moralisk aspekt”


Malmö FF slog ut Mjällby ur svenska cupen efter ett straffavgörande på torsdagskvällen. Trots att supportrar inte får se matcher på arenorna runtom i landet hade anhängare till båda lagen samlats vid Strandvallen.

Från en position utanför arenan kunde de se matchen.

Efter slutsignalen tog sig Malmö FF:s spelare ner till det hörn där supportrarna var. De firade vinsten tillsammans.

Kritik har väckts mot agerandet. I en intervju med Fotbolldirekt uttrycker Sef:s ordförande Lars-Christer Ohlsson en oro för att den typen av händelser kan leda till bakslag i processen att så småningom få tillåtelse att ta in publik på arenorna.

– Fotbollen ska inte bidra till smittspridningen och det måste supportrarna ta hänsyn till, konstaterar Ohlsson.

Carlnén: ”Handlar om signaler”

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén svarar nu. Precis som Ohlsson uppmanar han supportrarna att inte dyka upp.

– Att supportrar samlas utanför arenorna bryter egentligen inte mot det regelverk vi har att förhålla oss till. Klubbarna ansvarar för det som händer inne på arenan, vilket konstaterades efter samverkansmöte mellan polis, arrangör och matchdelegat. Men om man tittar på den moraliska aspekten så handlar det om vilka signaler som sänds, säger Carlnén.

Han har full förståelse för att supportrarna längtar tillbaka till arenorna och vill se livefotboll.

– Men det här måste tas i rätt steg.

MFF:s vd Niclas Carlnén.Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Att Malmö FF:s spelare valde att tacka supportrarna och fira segern tillsammans med dem var inte heller optimalt, tycker Calrnén.

– Spelarna vill så klart visa sin uppskattning och tacka för sången. Det här är ett tecken på hur mycket de saknar att spela inför supportrarna. Men jag poängterar igen att det är viktigt att sända rätt signaler.

Malmö FF tackade de tillreste supportrarna efter segern.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNexpressen

Related posts

lämna en kommentar