Liverpool vinner – trots att titeln redan är säkrad | Tips och odds


1. LIVERPOOL–BURNLEY

Hemmasviten förblir intakt. Liverpool besegrade Brighton borta i veckan trots att spelare som Robertson, Fabinho och Mané vilades. Har prickfritt facit på hemmaplan och kommer säkert vara fokuserat för att bibehålla sviten. Ett skadedrabbat Burnley hade marginalerna med sig mot West Ham och man måste beundra inställningen hos spelarna. Här blir det dock förlust.

2. BRIGHTON–MANCHESTER CITY

Det finns en liten chans… Brighton fick mardrömsstart mot Liverpool efter misstag på egen planhalva men den spelmässiga insatsen var bra från bottenlaget. Det ska mycket till för att man ska åka ur, men managern Potter vill säkert ha det matematiskt klart. City har inte mycket att spela för och har nog FA-cupmatchen mot Arsenal nästa helg som högsta prioritet. Ingen given vinnare.

3. SHEFFIELD UNITED–CHELSEA

Två lag på Europa-jakt. Sheffield United svarade för stark defensiv insats mot Wolves och fick utdelning på övertid. Saknar fortsatt flera mittfältare. Chelsea har agerat mycket tveksamt defensivt mot både West Ham och Palace och hade tur som inte släppte in kvitteringen senast. Har skadebekymmer på Kanté och Kovacic. Knapp tvåa, måste garderas tidigt.

4. BLACKBURN–WEST BROMWICH

Premier League nästa. West Bromwich har hittat formen i precis rätt ögonblick och har öst in nio mål senaste tre matcherna. Och den defensiva insatsen mot Derby senast var prickfri. Blackburn vann oväntat i Cardiff och har en liten chans att nå kvalplats. Har en hel del skador och saknar bl a båda förstavalen på vänsterbacksplatsen. Stabilt WBA är en motiverad favorit.

5. HULL–MILLWALL

Defensiven är ihålig. Hull släpper in alldeles för mycket mål och efter förlusten i Bristol i veckan är man nere på nedflyttningsplats. Millwall har bara vunnit en av fem senaste och svarade för svag insats hemma mot bottenlaget Middlesbrough. Får svårt att nå en kvalplats. Nu väntar nästa motiverade bottenlag. Millwall spelvärt sett till strecken i skrivande stund. Håll koll på utvecklingen.

6. MIDDLESBROUGH–BRISTOL CITY

Bästa insatsen under Warnock. Middlesbrough svarade för solid insats mot Millwall och tog sig upp över nedflyttningsstrecket. Det var bästa insatsen under färske managern Neil Warnock. Bristol City vann i första matchen sedan managern Lee Johnson fått sparken men insatsen var inget extra. Saknar fortsatt avstängde mittbacken Ashley Williams. Boro mer motiverat?

7. PRESTON–NOTTINGHAM

Motivationen viktig. Preston var klart förbättrat senast och vann för första gången på åtta matcher – trots att man hamnade i underläge i andra halvlek. Får klara sig utan avstängde Paul Huntington. Nottingham skapade inte mycket mot Fulham och kan glömma direktuppflyttning. Det ska mycket till för att kvalplatsen ska missas. Preston mer motiverat i kvaljakten?

8. QUEENS PR–SHEFFIELD WEDNESDAY

Vidöppet mittenmöte – helgardera! Både QPR och Sheffield Wednesday lär spela i The Championship nästa säsong. Har betryggande avstånd till bottenlagen men alldeles för långt upp till kvalstrecket. QPR svarade för medioker insats mot bottenlaget Wigan i veckan. Sheffield Wednesday tappade 1–0 till 1–3 på tio minuter mot Preston. Bäst inställning vinner? Ta med 1×2.

9. WOLVERHAMPTON–EVERTON

Hur är det med formen? Wolverhamptons Champions League-planer känns avlägsna efter två raka förluster. Laget dessutom mållöst i dessa matcher och har inte skapat så mycket målchanser heller. Sylvasse Traoré slog axeln ur led senast och lär inte spela. Everton var inte som bäst mot Tottenham men här kan det vara läge för poäng. Gardera ettan tidigt.

10. ASTON VILLA–CRYSTAL PALACE

Måstematch för hemmalaget. Aston Villa har inte vunnit på länge och det här är en match man bara måste vinna om man ska ha chans att klara sig kvar. Insatsen mot mästarlaget Liverpool var positiv och kanske är formen på gång. Palace såg inspirerat ut i derbyt mot Chelsea men kan få svårt att hitta samma tändning i det här mötet. Villa en tänkbar spik.

11. TOTTENHAM–ARSENAL

Vidöppet derby. Tottenham har hygglig form och är inte långt från femteplatsen som kan innebära Champions League-spel. Mittbacken Dier har fått stort förtroende senaste matcherna men saknas på grund av avstängning här. Dele Alli troligen tillbaka. Arsenal hade nog vunnit senast utan Nketiahs (avstängd) olyckliga röda kort. Har fler vilodagar och tvåan måste tidigt med.

12. BOURNEMOUTH–LEICESTER

Desperat hemmalag. Bournemouth är tillsammans med Norwich ligans sämsta lag för tillfället och det blir svårt att nå nytt kontrakt. Fick tillbaka skyttekungen Wilson efter avstängning senast. Leicester har tappat tredjeplatsen men har bra chans att nå en CL-plats. Riskerar saknar nyckeltrion Pereira, Chilwell och Maddison. Lurig match, Bournemouth kan skrälla.

13. SWANSEA–LEEDS

Darrar seriefavoriten igen? Leeds tog bara en poäng på fyra senaste omgångarna förra säsongen och tappade direktuppflyttningsplatsen. Senaste veckorna har man tappat poäng mot både Cardiff och jumbon Luton och många Leeds-fans är nog oroliga över avslutningen. Swansea är ett av ligans formstarkaste lag och jagar uppflyttning.

Systemförslagen

1024 rader

1. 1

2. x2

3. x2

4. 2

5. 12

6. 1x

7. 1x

8. 12

9. 1x

10. 1

11. 12

12. 12

13. x2

1728 rader

1. 1

2. 1×2

3. x2

4. 2

5. 12

6. 1x

7. 1

8. 12

9. 1×2

10. 1

11. 1×2

12. 12

13. x2expressen

Related posts

lämna en kommentar