Jag överväger att lämna Mourinho-båten


Jag har länge varit kapten på Mourinho-båten, haft svårt att släppa hans framgångar, trott på honom och känt att det fortfarande finns en stor framgång i honom.

Nu börjar jag dock vackla och överväger att lämna båten som tagit in rejält med vatten. Egentligen handlar det inte om sättet José Mourinhos lag spelar på, vilket kritikerstormen normalt handlar om, utan helt enkelt resultaten. 

Det går så klart att kritisera andra i Spurs sportsliga ledning, resultaten är inte bara en tränares ansvar, men efter omstarten, hur laget sett ut under hela Mourinhos tid för all del, spelarnas beteenden och hur de har utvecklats så blir det sammantaget en tråkig sörja.

Just nu filmas en dokumentär inifrån Tottenham och hur den kommer att skildra laget och stämningen runt klubben kan man så klart inte veta. Jag kan däremot tänka mig att Mourinho framställs som en charmig gubbe som kommer vinna många hjärtan. Att det räcker för att vinna de mest trogna Spurs-hjärtan har jag svårt att tro för att till syvende och sist är idrott på den här nivån en enkel historia som bara handlar om resultat. Ibland kan sämre resultat sminkas över av till exempel ett frejdigt spel, något Mourinho inte ens kan stava till.

Bråket mellan Heung-Min Son och Hugo Lloris som varade under några heta minuter i halvtid i matchen mot Everton tycker jag också säger något om stämningen i truppen som Mourinho är ansvarig över. 

Nu hade de videojätten Amazons filmkameror riktade mot sig och vi kommer få svart på vitt vad det lider, men det är knappast ett gott tecken att två spelare bråkar öppet under en match. Klart man kan slänga ord med varandra, självklart kan alla inte vara bästa vänner ens i ett fotbollslag men nivån på bråket var så allvarligt att Mourinho måste hamna i skottgluggen även här. 

För ett år sedan spelade Mauricio Pochettinos lag final i Champions League och det är väl ingen överdrift att skriva att de charmade en hel fotbollsvärld. Den charmen finns inte speciellt mycket kvar av. Kanske ingenting alls. Allt sammantaget är frågan i allra högsta grad relevant. Oddsen hos spelbolagen sjunker. Blir Mourinho nästa tränare att få sparken i Premier League? På söndag ställs Tottenham mot Arsenal i en nyckelmatch om Europa-platserna. Mourinho bör nog göra något stort där om frågan inte ska bli huvudämne i England nästa vecka. Som jag ser det har han fyra matcher på sig att vinna tillbaka en gnutta av supportrarnas förtroende. En svag ligaavslutning och slutet på den kommande dokumentären kan få en riktigt spetsig avslutning. 

LÄS MER: Avslöjar hemligheten bakom förvandlingenexpressen

Related posts

lämna en kommentar