“Jag är helt otroligt överlycklig”


Det är lätt att tro att de känt varandra ett tag. Samtalet flyter på och ironin likaså. Men faktum är att de lärde känna varandra i måndags.

– Jag flyttade hit till Årsunda för bara 14 dagar sedan, säger Reidar Hedström.

Och vilken start han fick i den nya hemorten.

Sedan 80-talet har Reidar Hedström bott i Åmot. Men när hans fru gick bort för tre år sedan, var det dags att sälja huset. Han hamnade i Årsunda.

Natten mellan söndag och måndag hittade tyvärr tjuvarna också dit. När han vaknade på morgonen fick han en obehaglig överraskning. Bilen var borta.

– Där jag bodde innan var det ju aldrig några stölder, så att min bil blev stulen här är egentligen helt och hållet mitt fel, säger han.

Reidar berättar att han haft bilen olåst och nyckeln gömd i handskfacket i många år. Han är van att kunna göra så.

– Försäkringsbolaget fick ju en chock. Men jag tror ju det bästa om folk, säger han.

På måndagskvällen var Agne Larsson på promenad med dottern Therese. De noterade en bil som stod parkerad på en konstig plats.

– När jag kom hem igen sökte jag upp ägaren och såg att han var skriven i Åmot. Jag tänkte att, varför skulle han parkera bilen här borta? säger Agne och de båda skrattar.

Han ringde upp bilägaren. Reidar, som redan anmält bilen stulen, svarade i telefonen.

– Jag hade ju sådan jädra tur så det finns inte, säger han.

Och lite mer tur skulle han minsann ha.

– Tjuvarna hade åkt till Elgiganten och köpt bland annat en GPS som kostade 900 kronor. Den låg kvar tillsammans med kvittot, säger han och skrattar.

I bilen fanns också ett par skor, ett kastspö och en cykelnyckel. Reidars hundbur hade tjuvarna kastat ur bilen. Men den verkar, enligt Agne, ha hittats i Lingbo.

Agne tycker inte insatsen är så märkvärdig, även om både han och hans dotter Therese tycker det känns väldigt bra att ha hjälpt Reidar hitta sin bil.

– Men jag är helt otroligt överlycklig att det gick så bra, speciellt eftersom det är mitt fel. Då känns det ännu bättre, den saken är helt klar, säger Reidar.

De bor några hundra meter ifrån varandra. När de får frågan om det här är en början på en vänskap, skrattar de och blir ironiska.

– Nej, fy fan, säger Agne och ler.

Reidar fyller i.

– Nej, jag är så asocial jag, vet du.

Oavsett om de fortsätter umgås eller inte, håller de med om att det är en bra historia att berätta om någon frågar hur de lärde känna varandra.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar