Fanny Rask avslutar karriären


Fanny Rask har spelat 361 matcher i SDHL för bland annat HV71 och Linköping. Hon har vunnit ett SM-guld och spelat flera VM för Damkronorna. Men nu är karriären slut, meddelar hon på Instagram. 

”Det här är mitt liv ändå, i min lilla bubbla. Mitt liv har varit hockeyn. Jag har andats, levt, rest, ätit, sovit, spelat och tränat HOCKEY. I stort sett hela mitt liv. Jag har satt allt annat på paus, bara kört på. Dragit min kropp, hjärna och ekonomi i botten. Och nu när jag ofrivilligt fick tid att tänka igenom allt så har jag svårt att förstå hur det kan vara värt det”, skriver hon. 

Fanny Rask har drömt om att kunna stå på egna ben med hjälp av sin hockeykarriär, men nu ger hon upp hoppet. 

”Ett mörkt jävla hål”

”Min dröm har alltid varit att få spela hockey, helst på heltid hela tiden. Jag fick testa på det ett tag och det är jag enormt tacksam för. Men det är inte helt hållbart att leva på någon annan. Och min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål. Hallå, vem fan är du och vad har du gjort med ditt liv, osv”.

Hon fortsätter skriva att damhockeyn har en bättre framtid, men att hennes energi för att fortsätta kämpa är slut. 

”Jag hoppas det finns några kvar som orkar dra vidare och som jobbar for att det ska finnas en framtid för damhockeyn. Min energi är slut, jag är tom och jag är ledsen.”

https://www.instagram.com/p/CCdbZSlDuL9/?utm_source=ig_embed

expressen

Related posts

lämna en kommentar