Djurägare fördes till sjukhus – hundar och katt omhändertagna


Det var i slutet av juni som ambulanspersonal hämtade en person till sjukhuset, och upptäckte att djuren skulle bli lämnade ensamma i bostaden.

Enligt anmälan satt fyra stressade hundar i varsin bur, utan mat och vatten. En högdräktig katt gick fritt i bostaden och det fanns djuravföring på golvet.

Ambulanspersonalen ringde polisen som inte hade tid att åka ut. Ärendet gick vidare till djurskyddsenheten på länsstyrelsen. Personal därifrån gjorde en kontroll i bostaden.

– När vi får ett sådant här ärende gör vi en kontroll utifrån anmälan. Utifrån vad vi ser på platsen bestämmer vi vilka åtgärder som behövs, säger Susanna Svens som är djurskyddshandläggare.

I det här fallet omhändertogs djuren.

– Vi fick tag i ägaren på telefon. Personen skulle läggas in på sjukhus och ville ha hjälp med djuren. Vi vill alltid att det ska bli så bra som möjligt för både djuren och djurägaren, säger Susanna Svens.

När djur omhändertas undersöks de av veterinär, innan länsstyrelsen bestämmer hur de går vidare med ärendet. Det är ännu inte bestämt vad som ska hända med hundarna och katten.

Handläggarna håller kontakten med djurägaren under tiden.

– Vi vill ha en lösning som blir bra för alla, säger Susanna Svens.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar