Tidernas dyraste skin i CSGO: M4A4 Howl med StatTrak


Skins – olika kosmetiska utseenden på vapnen i spelet – är en jättemarknad i Counter-Strike: Global Offensive. De säljs för allt från enstaka kronor upp till hundratusentals kronor beroende på hur sällsynta de är.

Nu har tidernas dyraste skin i spelet sålts i Kina, enligt Dexerto. Samlaren uppges ha betalat runt en miljon kronor för ett skin till sin M4A4. Det rör sig om det mest exklusiva utseendet till vapnet: en Howl. 

Men det är inte vilken Howl som helst, utan en fabriksny variant med stattrak samt fyra iBuyPower-klistermärken från Katowice 2014.

Vad som gör dem speciella? 2014 så var marknaden för skins betydligt mindre än i dag då antalet spelare var mycket färre. Därför finns endast ett fåtal klistermärken från majorturneringen i polska Katowice. 

Laget stängdes av efter bettingskandal

Ännu mer speciella blir klistermärkena med amerikanska laget iBuyPower som några månader senare blev avstängda från CS:GO efter en stor bettingskandal, där laget förlorade med flit efter att ha bettat stora summor, med just skins, på att de själva skulle förlora.

Kontentan blev att fyra av de fem spelarna i laget blev portade från alla turneringar och tvingades ge upp sina karriärer. Den enda som klarade sig undan var Tyler ”Skadoodle” Latham som hade sagt nej till sin del av vinstsumman.

På marknaden så räknas en M4A4 Howl kosta ungefär 50 000 kronor, men de fyra klistermärkena så fick den kinesiska samlaren alltså betala ett sjusiffrigt belopp för första gången någonsin i spelet.

LÄS MER: Efter kaoset – Ninja streamar på Youtube
LÄS MER: League of Legends släpper ny junglerexpressen

Related posts

lämna en kommentar