Sur mjölk och varmt i kylen – flera brister hos nystartade Café Casablanca i Ockelbo


Som tidningen tidigare berättat slog restaurangen Café Casablanca upp sina dörrar i Ockelbo 1 juni. Några veckor senare – 16 juni – gjordes en livsmedelsinspektion av Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning, VGS. Flera avvikelser noterades hos restaurangen.

LÄS ÄVEN: Han tar över Ockelbos mest centrala fik – öppnar marockansk restaurang: “Café Casablanca, som staden”

Bland annat var maträtter till dagens lunch förvarade i för låg värme än vad som rekommenderas.

Samtidigt förvarades smörgåsar och skurna grönsaker i för hög temperatur, då de stod i rumstemperatur istället för i en kyl.

Restaurangen saknade dessutom termometrar för att kunna kontrollera temperaturen i kylarna och frysarna.

Enligt kontrollrapporten går det inte att säkerställa att köttet som serverats var oxfilé då kvittot saknar tillräckliga uppgifter. Men enligt Mehmet Veysi Bilen ska det hela röra sig om ett missförstånd.

– De kvitton som saknades har jag nu skickat in, säger han.

Mjölken som serverades till kaffet förvarades öppet utan kylning ute i caféet, vilket gjorde att den luktade surt enligt miljöinspektören.

Allt detta ska nu dock vara åtgärdat, enligt Café Casablancas ägare.

– Vi har köpt in nya termometrar till restaurangen så att vi kan kontrollera temperaturen på våra kylar och frysar. Vi har hunnit fixa våra avvikelser, allt är åtgärdat nu, säger Mehmet Veysi Bilen.

Syftet med inspektionen var att kontrollera om kraven i livsmedelslagstiftningen uppfylls och en uppföljning av de påpekade avvikelserna kommer att ske under vecka 29.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar