Ny plan – då börjar nästa NHL-säsong


Spekulationerna har varit många om när NHL-säsongen 2020-21 kan tänkas starta.

Mitten av december har nämnts, likaså den 1 januari.

Nu verkar det som NHL och spelarfacket NHLPA kommit överens i frågan.

Startdatumet för nästa säsong blir den 1 december, rapporterar TSN-reportrarna Frank Servalli och Bob McKenzie.

Ligaledningen har via commissioner Gary Bettman nyligen meddelat att säsongen 2020-21 ska omfatta 82 omgångar. Ingen bantning av antalet matcher trots den sena starten, alltså. Grundserien brukar ju som bekant inledas under den första veckan av oktober.

Men för att kunna pressa in 82 omgångar kommer man inte att ha något uppehåll för en All Star-match och lagen får nästa vinter inte heller en vilovecka, en såkallad ”Bye-week” i januari.

Under de nyss avslutade förhandlingarna om en förlängning av kollektivavtalet (CBA) mellan NHL och spelarfacket har man kommit överens om dessa datum:

x 2 oktober: Sista tänkbara datum för Stanley Cupfinalen i höst efter det att ligan gör en omstart med 24 lag den 1 augusti.

x 6 oktober: Om planerna går i lås och tidtabellen för ”Play-in” och slutspelet håller ska NHL-draften äga rum den 6 oktober. Den skulle ursprungligen ha varit i Montreal den 26-27 juni.

x 9 oktober: Det nya datumet för free agency sedan den här säsongen spelats färdig. Är i vanliga fall den 1 juli.

x 17 november: Startdatum för klubbarnas träningsläger inför säsongen 2020-21.

x 1 december: Seriepremiär för nästa säsong.

Men det finns en viss reservation kring alla dessa datum beroende på vad COVID-19 kan ställa till med under de närmaste månaderna.

 

 

 

 expressen

Related posts

lämna en kommentar