Nu måste vi få veta vem som gör vad inom vård och omsorg


Läser debattartikeln i Arbetarbladet skriven av Helena Englund från regionen och Helene Åkerlind från kommunen, båda Liberalerna.

Det börjar bli rörigt nu. Vem håller i dirigentpinnen egentligen?

Jag uppmanar alla som är intresserade att läsa söndagens (5/7) debatt i Arbetarbladet så förstår ni vad jag menar. Debatten grundar sig på Ädelreformen från 1992 och sedan får man följa alla förgreningar som blivit gjorda år efter år sedan dess. Några axplock: Kommunerna tar större ansvar från dåvarande landstinget, driver äldreboenden till exempel, landstinget byter namn till region, regionerna sköter den offentliga sjukvården som sjukhus med mera, hemsjukvården sköts av kommunerna. Något nytt bildas som heter God och nära vård. Personligen har jag inte hört talas om det förrän nu.

Att en del av vården dessutom privatiserats under åren är inte medtaget i artikeln av någon anledning, trots att det är två liberaler som skrivit debattartikeln. Det är inte konstigt att det blir som det blir när vi drabbades av en allvarlig pandemi. Beredskapslagren gav vi bort under en tillfällig sinnesförvirring och det som var kvar eldade vi upp.

Så, det är nog hög tid att vi vanliga människor får en rejäl uppdatering om vad som gäller och vem som gör vad. Nu får man olika uppgifter från olika experter från Folkhälsomyndigheten. De som borde veta, politikerna, vet tydligen ingenting. Det blev en sorglig, dyr och obehaglig sanning för Sverige när pandemin konstaterades, då uppdagades alla brister.

Observerarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar