Missing People går upp i beredskap – räknar med att två tusen svenskar försvinner i sommar


Covid-19 har gjort läget extra ansträngt för många i samhället, nu även för Missing People. De tror att tider av isolering i hemmet kommer leda till att 2 000 personer kommer försvinna i sommar. Därmed går Missing people upp i beredskap.

– Människor har länge suttit isolerade hemma, vilket inneburit påfrestningar i mångas liv och relationer. Samtidigt vet vi att fler än någonsin kommer att tillbringa sin ledighet i Sverige i sommar. Därför stärker vi nu vår beredskap, säger Magnus Idebro, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Men i Gävleborg har dock beredskapen inte utökats. De tror sig klara sig med den beredskap de redan har.

Per Holm är verksamhetsledare för Gävleborg i Missing People och säger att de är medvetna om den ökade risken men inte har vidtagit några ytterligare åtgärder.

– Vi ligger i beredskap som vanligt, har en bra beredskap. Vi är medvetna om att det kan bli många men vi har inte sett någon ökning ännu. Vi klarar ett högt tryck och har 2 600 personer i vårt skallgångsregister, säger Per Holm.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar