Märta Rosenberg tilldelas Charlotte Kalla-stipendium


18-åringen från Duved utanför Åre blev bästa svensk under ungdoms-OS i Lausanne i vintras. Märta Rosenberg tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i längdskicross och ett brons i sprint. 

– Det här är över min förväntan. Helt galet. Jag fick rapporter om att jag låg etta efter första varvet men jag vågade inte tro på det, sa Märta Rosenberg efter guldet. 

Nu står det klart att talangen hyllas för sina bedrifter och kommer att tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium. 

– Märtas insatser under ungdoms-OS i Lausanne gjorde starka intryck på mig och Märtas glädje till skidåkningen kan ta henne långt, säger Charlotte i ett pressmeddelande.

Riktar sig till ungdomar i glesbygd

Stipendiet på 15 000 kronor kommer att delas ut av Charlotte Kalla och Pajalas kommun och är en hyllning till Kallas prestationer under OS i Pyongchang 2018 där stjärnan bland annat tog guld i skiathlon. 

– Jag försöker skapa en bra balans och inte fokusera allt för mycket på prestationerna. Man måste vara medveten om att formen kan svänga, det får ta den tid det tar helt enkelt, säger Märta.

Stipendiet riktar sig till ungdomar i åldrarna 16-20 i Norrlands glesbygd där förutsättningarna för elitsatsningar är tuffare.expressen

Related posts

lämna en kommentar