Janelle Larsson lämnar Sverige för Belgien


Janelle Larsson räknas som en av de största ryttartalangerna i Sverige. 

Nu vill 18-åringen ta nästa steg i sin karriär och kommer därmed flytta till Belgien där hon ska jobba med den svenska landslagsryttaren Angelica Augustsson Zanotelli och hennes make. På plats finns också den brasilianske hoppryttaren Marlon Zanotelli.

Men trots att flyttar kommer hon fortsätta sina studier. 

– Eftersom jag kommer att jobba halvtid och vara elev på halvtid tar jag med mig två av mina egna hästar. Det känns lagom att starta med det. När jag har kommit in i det får vi se om jag tycker det finns tid för flera, säger Janelle Larsson till DN. 

Brodern och tillika fotbollsproffset Jordan Larsson har sedan en tid tillbaka också flyttat hemifrån och har därefter bott i nederländska Nijmegen, Norrköping och Moskva, där han nu spelar för Spartak Moskva. 

– Det är klart att det blir en omställning att både flytta hemifrån för första gången, och då dessutom till ett annat land. Men jag tycker det ska bli spännande om än lite nervöst, säger Larsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar