Tilde Johansson tokhyllas av Kajsa Bergqvist i SVT


Redan den första häcken slog häcken slog Tilde Johansson, 19, i och hade svårt att hitta någon rytm alls genom loppet på 100 meter häck. Men hon bet i, tryckte på och korsade mållinjen på tiden 13.70. 

– Jag vet inte ens om jag vann, säger hon till SVT direkt efter loppet. 

Jodå, det gjorde hon. Med två hundradelars marginal. 

– Det var sådär lopp. Det var lite orytmiskt, jag fick inte något flyt alls. Det var inte den starten jag ville ha. 

Kajsa Bergqvists jättehyllning till Tilde Johansson

För trots att hon är regerande U20-EM-guldmedaljör på 100 meter häck så är det inte hennes främsta gren och SVT:s expert Kajsa Bergqvist är full av beundran för Johansson och hennes kapacitet och mångsidighet. 

– Det här är tveklöst en av svensk friidrotts största talanger. Hon kan bli hur bra som helst, enligt mig. Hon kan konkurrera i flera grenar och skulle kunna bli en ypperlig mångkamperska, men det är längdhoppet hon är bäst i. 

Senare under kvällen gick hon för segern i längdhoppet, men fick nöja sig med en andraplats. 19-åringen stannade på 6.24 medan en pånyttfödd Khaddi Sagnia dominerade enormt. 

Sagnia, som är världsetta den här säsongen med ett hopp på 6.81, hoppade 6.76 i Karlstad och var strålande glad efteråt. 

– Det känns så bra, det känns helt underbart. Jag behöver de här tävlingarna för att höja min lägstanivå, säger hon till SVT. 

– Jag var inte med och hoppade förra sommaren. Så det är så skönt att få ut de här hoppen, att få vara skadefri och kunna visa vad jag går för. expressen

Related posts

lämna en kommentar