Sjuåriga Klaras möte med landslagsstjärnan | Föreningsliv


– I höstas sa hon ganska ofta att ”det var dumt att jag åkte den där karusellen på lekplatsen när vi var i väg med skolan, jag har varit snurrig sedan dess”, säger Lisa Gassner från Ulricehamn.

Hon berättar om hur de upptäckte att det var något fel med deras sjuåriga dotter Klara.

Till slut åkte familjen in till barnakuten.

– Fem dagar senare konstaterades det att hon hade en hjärntumör. Då var det som om hela världen rasade ihop.

Trampar in pengar för barncancerfonden

Redan innan Klara fick sin diagnos i höstas hade en vän till familjen bestämt sig för att cykla med Team Rynkeby. Laget som varje år cyklar till Paris, till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

– Vi är med i alla forskningsprojekt vi har blivit tillfrågade om. För framtida barn som blir sjuka. Därför känns det så himla fint, Team Rynkeby, de drar in otroligt mycket pengar till barncancerforskningen. Vi har också en insamling men det är en droppe i havet i jämförelse med vad de samlar, säger mamma Lisa Gassner.

Just nu går Klara på cellgiftsbehandling efter att ha opererats och genomgått strålning. Prognosen är god, men måendet varierar från dag till dag. Vissa dagar kan hon inte äta.

”Lite extra stort att träffa Hanna”

Förra veckan var det en bra dag när Klara fick träffa Team Rynkeby igen och en skidstjärna.

Landslagets Hanna Falk som tävlar för Ulricehamn, samma klubb som Klara åker skidor för.

– Jag tror det betyder ganska mycket, på det sättet att hon får göra något riktigt roligt och ganska spännande som många andra barn i hennes ålder inte får göra. Som kontrast till alla sjukhusbesök, alla nålsättningar, illamående, plåster som ska av och på, säger Lisa Gassner.

– Få bryta av med något som bara är roligt, jag tror att det är jätteviktigt att får göra sånt. Sedan åker hon skidor själv också, då är det lite extra stort att träffa Hanna.

Hur är det som förälder?

– Det är fantastiskt. Det betyder jättemycket för mitt mående, för det påverkas av Klaras mående. När hon trött och ledsen påverkar det hela familjen. Att då få se hur hon lyser upp, glädjen i hennes ögon, det är fantastiskt. Det är som hela familjen får en energikick.expressen

Related posts

lämna en kommentar