Ninja streamar på Youtube – efter kaoset på Mixer


I slutet av juni kom chockbeskedet att Microsofts jättesatsning Mixer – som skulle utmana streamingjättar som Twitch – läggs ner. Det innebar att två av världens största streamers, Ninja och Shroud, blev fria att leta efter nya hem till sina streams.

Nu lutar det mot att Ninja, som gjort sig ett namn genom framför allt Fortnite, hamnar på Youtube. Det har tidigare ryktats om både en återkomst till Twitch samt en affär med Facebook.

Enligt pålitlige Rod ”Slasher” Breslau så har Ninja däremot inte skrivit på ett avtal om exklusivitet med Youtube i dagsläget, utan har på egen hand valt att streama där i nuläget.

Ninja började sin karriär som professionell Halo 3-spelare innan han blev en streamer på Twitch där han blev världens störste med 14 miljoner följare och även fick ett eget skin i spelet med sin liknelse. Den siffran minskade däremot kraftigt efter bytet till Mixer.

Jätteantal tittare direkt

Nu återstår det att se om han kan öka antalet följare igen. Enligt profilen Harris Heller så snittade Ninja 3 000 följare under sista veckan på Mixer, och när första sändningen på Youtube drog i gång vid 19-tiden på onsdagen så hade han hela 140 000 tittare.

– Tack så mycket för att ni är här, det här är galet, säger Ninja i sändningen.

Det är ännu oklart vart Michael ”Shroud” Grzesiek hamnar.

https://twitter.com/Ninja/status/1280910420669272067

expressen

Related posts

lämna en kommentar