Kommunpampar i bråk om Vendelbadet – direktör kallar Tierps kommunfastigheters handlande för en ren obstruktion


I ett mejl skickat av kommundirektör Randi Graungaard till Roger Kjettselberg, vd för de kommunala bostads- och fastighetsbolagen, och Catarina Deremar, styrelseordförande i Tierps kommunfastigheter och Tierpsbyggen, uttrycker Graungaard sin frustration gentemot AB Tierpsbyggens agerande.

2 juli skedde en teknisk överlämning av Vendelbadet mellan TKAB (Tierps kommunfastigher) och kommunen. Initiativet till mötet togs av TKAB.

Men när kommunens personal dyker upp på platsen möts de av fordon och släpvagnar från ABTB (AB Tierpsbyggen). Sex personer stormar in i lokalen utan att någon kontakt tas med kommunens utsända.

Därefter påbörjar ABTB:s personal en tömning av badets inventarier som de anser är deras, återigen för de ingen dialog med kommunens personal.

ABTB:s personal tar pumpar, slangar, kablage, kemikalier för vattenrening och bottensug. De försöker till och med att ta ner byggstängslet, inhägnaden runt bassängen, men då säger kommunens personal ifrån och får gehör för det. Byggstängslet blir kvar.

Det inträffade försenar en möjlig säsongsöppning av utomhusbassängen. Motiveringen från kommundirektör Graungaard lyder: “Det är uppenbart, för var och en, att det är helt omöjligt för oss att fortsätta provköra anläggningen när alla grejer försvinner, utan att akut köpa in ny utrustning.”

I mejlet framgår det också att ansvarig tjänsteman på ABTB ska ha uttryckt sig i ordalag som “vad hade du förväntat dig” och “nu står det 1-1 i matchen” när en person från kommunen senare samma dag pratade med denne i telefon.

Graungaard konstaterar att TKAB och ABTB inte lever upp till de grundläggande förväntningarna om hur man hanterar skattebetalarnas resurser och tycker att kommunen och dess bolag borde spela i samma lag.

Hon skriver att hon ser det som inträffat som “en ren obstruktion” och att hon inte kan förstå varför det skedde.

– Jag har ingen ytterligare kommentar om händelsen, allt finns att läsa i mailet, säger Graungaard till Arbetarbladets reporter.

Men hur löser ni den tekniska överlämningen?

– Det har inte skett någon, men vi löser det ändå.

Kommer ni få tillbaka inventarierna?

– Det tror jag inte. Men vi har löst det på annat sätt.

På torsdag förväntas kommunens bedömningar vara klara och först då kan Graungaard uttala sig om Vendelbadets framtid.

Roger Kjettselberg är på semester och har inte gått att nå. Anna Persson, chef för planering och myndighet på Tierps kommun, vill inte uttala sig i frågan och refererar till Graungaards svar.

Arbetarbladet har även sökt Tierps kommunalråd Sara Sjödal för en kommentar men utan resultat.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar