Hittad död i fängelset efter mordet på frun | Boxning


Boxaren Edwin Valero från Venezuela pekades ut som sportens nästa stora stjärna. Med 27 raka segrar genom knockouts var Edwin Valero obesegrad under sin karriär och en riktig publikfavorit.

Karriären fick ett hastigt slut.

För tio år sedan greps han för mordet på sin fru och erkände – dagen efter hittades han död i fängelset.

Under ett tag av sin uppväxt i Venezuela levde Edwin Valero på gatan, skriver Dailymail. Han blev tidigt iblandad i gängkriminalitet och började missbruka droger. 

– Det finns något inuti mig som jag måste släppa loss någon. Kanske är det ilska, eller hat jag känner för att jag inte fick en barndom, sa han om sin aggressiva boxningsstil, enligt Dailymail.

Blev paranoid

Boxningen räddade Valero från livet i fattigdom och tog honom hela vägen till den stora världsscenen.

En match mot Manny Pacquiao var planerad och de stora pengarna var nära. Men det blev aldrig av.

2010 började Edwin Valero bli paranoid och misstänkte bland annat att hans fru Jennifer hade en affär. I hans huvud var alla emot honom, till och med hans egen mamma.

En månad efter sin sista match anmäls han för att ha trakasserat sin fru som tvingades till sjukhus med ett brutet revben och en punkterad lunga. 

Boxningsstjärnan dömdes till besökförbud, något han bröt mot flera gånger.

En månad senare greps han för mordet på sin fru. Edwin Valero erkände brottet för hotellvakterna och hängde sig i fängelset dagen efter. Innan han begick det avskyvärda brottet ska han fått diagnosen schizofreni.expressen

Related posts

lämna en kommentar