Djurgården svarar efter Brynäs jakt på Patrik Berglund


Brynäs startade en insamling för att kunna värva Simon Bertilsson och Patrik Berglund. På ett dygn hade Gävleklubben redan fått ihop över en halv miljon kronor (628 000 kronor). 

Från Djurgårdens håll har det varit tyst. 

Fram till i dag. 

I ett officiellt pressmeddelande förklarar sportchefen Joakim Eriksson att läget är alltjämt osäkert i och med coronakrisen. 

”Vad beträffar vår dialog med Patrik Berglund och hans pappa så har den varit bra och ärlig. Vi har varit tydliga med att vi fortfarande gärna vill se Patrik i DIF nästa säsong. Men vi har samtidigt meddelat att vi givet den osäkerhet som råder kring om vi kan spela inför publik i höst, måste avvakta till senare i sommar/höst innan vi kan ta något beslut om ytterligare investeringar i spelartruppen. De har i sin tur meddelat att de önskar ha ett avtal färdigt inom kort”, skriver Eriksson. 

”Känner oss nöjda”

Samtidigt poängterar sportchefen att man hittills är nöjd med spelartruppen samtidigt som det vore önskevärt att eventuellt kunna värva en back och en forward. 

”Gällande vår spelartrupp i SHL känner vi oss nöjda med att kunna få jobba vidare med stora delar av fjolårslaget. I dagsläget saknas givetvis spetskompetensen från Linus Hultström, Olle Alsing och Patrik Berglund men samtidigt så finns det mycket förbättring och utveckling att plocka fram i vårt spel och på individuell nivå hos många spelare i vårt lag”. 

 

LÄS MER: Se SHL-lagen ladda upp – med Expressen Premium
LÄS MER: KLART: Se hockeylagen ladda upp på SportExpressen Play
LÄS MER: Brynäs plan: Vill sno stora stjärnan
LÄS MER: ”Vad sägs om att värva in honom?”expressen

Related posts

lämna en kommentar