Det är invånarna som får betala för den ekonomiska smällen


Någonting många lagt märke till är att sedan pandemins utbrott har sjukvårdspersonalen fått göra sitt jobb utan inblandning av regionledningar. Nåja, i vårt fall har de väl haft fullt upp med att kollektivtrafiken nu skall köras i egen regi. Men presentkort kom de på skulle delas ut, men det blev som med vindkraften, pengarna hamnar någon annanstans än lokalt. Ska det vara så svårt att använda förståndet?

Vi har fått uppleva en tid då experter har fått göra uttalanden, och tacka för det, ingen kan begära att politiker skall kunna hantera så allvarliga saker. Därför har vi märkt att både regering, kommuner och regioner mest fått ägna sig åt den kritik de utsatts för. De politiska ledningarna upplever det säkert som orättvist. Vem kunde förutse eller ens tänka på vilken kris ett litet virus kunde ställa till med?

Naturligtvis är det genant att gamla människor dött som flugor, många av dem till och med nekats träffa läkare för att få hjälp. Jodå, de som dött hade i alla fall inte så lång tid kvar, men all tid vi har på jorden är värdefull. Naturligtvis kommer det surt efter, alla dessa äldre betalade mer än de som arbetar i skatt och äldreboenden verkar inte vara någon förlustaffär. Om det inte var lönsamt, skulle vi inte ha några privatägda vårdgivare.

Nu står vi här utan att kunna se slutet på allt elände viruset skapat, det verkar som om vi bara är i början på början, om ens det. För sedan kommer den ekonomiska smällen för både staten, kommunerna och regionerna. Vem som får städa upp och rätta till ekonomin vet vi, det blir invånarna.

Ja, de som kan vill säga, vi kan inte ens ana hur många som slagits ut för resten av livet. Det har offrats både människor och vårdpersonal på grund av inkompetens, det kommer säkert en kommission att komma fram till. Har en känsla av att bägaren runnit över för invånarna när de kan höra och läsa om hur våra politiker mitt i allt elände tjafsar om LAS och att det skall vara mycket dyrare att inte köra en miljöbil. Den stora vinnaren ser återigen ut att bli SD, visst är de duktiga våra så kallade politiska företrädare, eller …?

Sven-Erik Hemlinarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar