Satsa inte bara på tåg – vägarna i norr är urusla


Vi har i sommar under tre veckor genomkorsat övre Norrland, alltså norr om E12, Umeå Tärnaby, Hemavan. Vägnätet är oerhört eftersatt överallt. E45 är i så dåligt skick från Vittangi till Karesuando att E skulle tas bort! Vägen är en skam för svenska vägbyggare – de 105 km från Svappavaara till Karesuando tog 4 timmar att köra.

Rv 99 ner till Pajala är ännu sämre, hur det nu kan vara möjligt… De första 6 milen tog 4,5 timmar att avverka, en oerhört dåligt byggd väg.

S och MP vill satsa 300 miljarder på snabbtåg till Göteborg och Malmö. Om de tog 10 procent av de beräknade 300 miljarderna så kunde alla vägar på Nordkalotten vara av Stockholmsstandard. Varför är de inte det redan nu?

På Finska sidan av gränsen är vägen söderut slät som ett dansgolv och finns inga tjälskott trots att det är exakt samma markförhållanden på båda sidor av gränslinjen. Skicka Svenska vägbyggare på kurs till Finland, det skulle betala sig snabbt. Låt kunskap styra byggandet av vägar, inte ekonomin där billiga företag får jobbet istället för dyrare, trots att det innebär ombyggnad inom 10–15 år av vägen.

Finns det ingen tänkande politiker alls i Sverige? Tittar alla på nästippen, inte fem meter framför?

Resandemanarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar