s Anel Ahmedhodzic uttagen för Bosnien


Det bosniska fotbollsförbundet har under de senaste veckorna intensifierat jakten på MFF:s mittback Anel Ahmedhodzic. Samtal har förts mellan talangen och det bosniska förbundets sportchef Zvjezdan Misimovic samt förbundskaptenen Dusan Bajevic, men Anel Ahmedhodzic har fortfarande inte beslutat sig för vilket landslag han ska representera. 

Så sent som efter MFF:s förlustmatch mot Elfsborg uttalade sig mittbacken om skriverierna:

– Det där är falskt, det ska inte vara ute i medierna. Jag har inte sagt något och det stämmer inte. Det är många som har ringt, jag har varit tvungen att byta nummer, sa han då.

”Många feltolkar vad som skrivs”

Svenskbaserade Dario Slomic, med rötter i Bosnien–Hercegovina, har under processen fungerat som kontaktperson mellan det bosniska förbundet och familjen Ahmedhodzic. Han förklarar anledningen till de många turerna och skriverierna: 

– Många feltolkar och översätter saker som skrivs i svenska medier utanför sin kontext. Då blir det lätt missförstånd och stora växlar av ingenting, säger Dario Slomic och fortsätter:

– Jag måste säga att det bosniska förbundet har agerat mycket korrekt under hela processen. Jag har också ett gott och nära samarbete med Zvjezdan Misimovic – nu är det helt och hållet upp till Anel att i lugn och ro tillsammans med sin familj komma fram till ett beslut. Han är ung och det är viktigt att de får tänka igenom allt ordentligt. 

Avslöjar: Ahmedhodzic med i truppen

Även om inget beslut är taget, så finns Anel Ahmedhodzic i alla fall med i förbundskaptenen Dusan Bajevics planer. Kvällsposten kan nu avslöja att MFF–talangen kommer finnas med i den bosniska trupp som tas ut till Nations League–matcherna mot Italien och Polen i september – utan att Ahmedhodzic själv har bestämt sig för vilket land han ska representera. 

Kvällsposten har varit i kontakt med det bosniska förbundets sportchef Zvjezdan Misimovic, före detta storspelare i Wolfsburg och landslaget:

– (Dario) Slomic har mycket bra koll på den skandinaviska marknaden och vet vilka talanger vi skulle vara intresserade av. Anel Ahmedhodzic är en sådan spelare – om han fortsätter spela som han gör nu så har han en mycket ljus framtid framför sig, säger Misimovic och fortsätter: 

– Jag kan förstå hans situation, han är född i Sverige och har fått sin spelarutbildning där. Men om han väljer med hjärtat så kommer det att bli Bosnien. 

 

LÄS MER: Wernersson om turbulensen: ”Kennet borde ha vetat”
LÄS MER: Ahmedhodzic: ”Irriterad – tvungen att byta nummer…”
LÄS MER: Omgångens lag: Imponerar ofta – är en av seriens bästa

Discoverys nya expert ger sin analys inför säsongenexpressen

Related posts

lämna en kommentar