På fri fot men fortsatt misstänkt för barnvåldtäkter – nu hotas och trakasseras han: “De söker upp honom”


Mannen är i 40-årsåldern och misstänks på sannolika skäl ha våldtagit och förgripit sig på två barn under 15 år. I slutet på juni släpptes mannen ur häktet, men misstankarna mot honom står kvar.

– Utredningen kommer fortsätta med honom på fri fot. Vi gör en avvägning hela tiden gällande frihetsberövanden och i det här fallet har vi redan gjort en stor del i ärendet, sa kammaråklagare Elin Källberg då.

Men enligt hans försvarsadvokat, Kerstin Koorti, får han inte vara i fred.

– De trakasserar honom på Facebook, söker upp honom och hotar honom. Det kan leda till att de själva blir misstänkta för brott, säger hon.

Det var den 25 maj som mannen greps och anhölls i sin hemort i västra Gästrikland. Enligt Elin Källberg ska sexualbrotten mot barnen ägt rum vid upprepade tillfällen mellan 1 januari 2017 och 31 augusti 2018.

Men hon har inte väckt åtal än och mannen nekar till anklagelserna.

– En person är oskyldig tills dess det finns en laga kraftvunnen dom och det vet vi ingenting om i det här skedet. Det är ju inget åtal väckt och han är dessutom försatt på fri fot, säger Kerstin Koorti.

Vad säger han själv?

– Ja, det är ju obehagligt.

Kerstin Koorti är osäker på om mannen har polisanmält incidenterna.

– Jag tror inte han har gjort det än. Han är inte rädd på så sätt att han inte skulle våga polisanmäla, utan går det så långt att det finns skäl att göra det så gör vi självklart det. Det är tråkigt att man gör på det här sättet för det finns inget skäl att göra det. Vi vet ingenting än så länge om vad som hänt och inte.

Vad skulle du vilja säga till personerna som gör det här?

– Man ska vara väldigt försiktig innan man trakasserar människor på det här sättet. Så länge det inte finns en laga kraftvunnen dom så betraktas man som oskyldig.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar