Mjällby tog tung bortseger mot Östersund


Sölvesborg – Köpenhamn – Stockholm – Östersund – Stockholm – Köpenhamn – Sölvesborg. 

Åtskilliga mils resa på tre dagar blir det för Mjällby AIF, men hemresan blir måhända lättare efter att man slog Östersunds FK med 1–0. 

Listerlänningarna inledde matchen starkt och utgick först och främst från sitt sedan tidigare välfungerande och organiserade defensiva spel, men Östersund växte in allt mer i matchen och tog över spelet, men gästerna avslutade starkt och hade ett par bra lägen genom Mohanad Jeahze i slutminuterna. 

Löfquist matchhjälte

Dock dröjde det till den 74:e matchminuten innan målnollan spräcktes på Jämtkraft Arena – Moses Ogbu, som ersatte Mamudu Moro bredvid Jacob Bergström, hittade Löfquist med ett instick och mittfältaren bredsidade lugnt in bollen under Aly Keita i ÖFK–målet.

– Matchen blev som jag tänkte mig på förhand, Östersund gillar att spela fotboll och att hålla i bollen i ytor där de kan göra det. Samtidigt så var vi egentligen aldrig gilla ute, vi har full kontroll där ute, säger David Löfquist i Dplay och fortsätter:

– Målet… Det är ett fint anfall – Moses (Ogbu) hittar mig i yta och det är bara att rulla in den. Jag hade två avslut tidigare så nu tänkte jag bara att bredsida den längs med marken, det brukar funka på konstgräs.

Mjällby AIF är tillbaka i Sölvesborg först på tisdag kväll – på torsdag väntar Malmö FF i cupsemifinal. David Löfquist är medveten om det täta matchandet: 

– Det är tufft så klart, men vi får bara göra det bästa av det. Jag tycker vi känns pigga – bra mat, mycket sömn och sen är vi redo för torsdag, säger David Löfquist. 

LÄS MER: Så värvade Mjällby en helt ny startelva
LÄS MER: ”Han kommer nog lämna efter 2020”
LÄS MER: ”Vi har en bra blandning mellan grisande och finlir”expressen

Related posts

lämna en kommentar