Man i 20-årsåldern åtalas för rån, dödshot och flera fall av misshandel


Det var i våras som mannen rånade tre män vid Hemlingbybacken i Gävle, enligt åtalet. Han uppges ha tvingat till sig två väskor genom att lyfta en sten och hota att kasta den på målsäganden. Ur väskorna stal han sedan bland annat en jacka, hörlurar och två parfymer. Mannen ska även ha skallat en av männen.

Den unge mannen anhölls och frigavs tre dagar senare.

En dag i juni ska samma man ha misshandlat fyra personer i Bergby. Enligt åtalet slog han personerna i ansiktet eller huvudet. Mannen ska samma dag även ha dödshotat tre personer, hotat två med en glasflaska och ofredat en kvinna. Enligt åtalet kastade sig mannen upp på motorhuven på den bil som kvinnan körde, drog ner bilrutan och tog tag i henne.

Mannen greps samma dag, anhölls dagen efter och häktades några dagar senare.

Nu åtalas han för ofredande, rån, sex fall av misshandel och fem fall av olaga hot. Han åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott.

Mannen kommer snart att ställas inför rätta vid Gävle tingsrätt.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar