Man i 20-årsåldern åtalas för en rad brott – ska ha uttalat dödshot och brutit mot knivlagen


Den första åtalspunkten handlar om försök till utpressning. Enligt åtalet ska den misstänkte ha försökt få målsäganden att överföra pengar till honom. Detta ska ha skett genom hot. Enligt åtalet ska mannen bland annat ha sagt att målsäganden skulle “komma att få problem” om pengar inte fördes över, och att han skulle skicka “de stora grabbarna” på målsäganden. Några pengar överfördes dock aldrig.

Den andra åtalspunkten, som berör olaga hot, handlar om två händelser som ska ha skett i april i år. Då ska den misstänkte gärningsmannen ha hotat målsäganden till livet, samt riktat en batong mot denne.

Dessutom står mannen åtalad för ett fall av brott mot knivlagen, då han ska ha påträffats bärande på en stilettkniv på en offentlig plats i Sandviken. Det ska ha hänt i slutet av april i år.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar