Kristopher da Graca om flyttryktena: ”Ingenting jag tänker på”


Supertalangen Benjamin Nygren, 18, flyttade till Genk i en rekordaffär i fjol och vänsterbacken Victor Wernersson, 25, skrev på för Mechelen under minst sagt uppmärksammade former i helgen.

Enligt vad GT erfar kan även Kristopher da Gracas flyttlass gå till Belgien. Under måndagen kunde GT berätta att mittbacken är nära en flytt till Sint-Truiden, som kallas Kanariefåglarna på grund av sina gula tröjor.

– Inga kommentarer, sa IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Även da Graca själv är fåordig om uppgifterna.

– Jag har kontrakt med IFK och det är det enda jag fokuserar på. Jag vill ta mig tillbaka från skadan och hjälpa laget, säger han.

Känner du till belgarnas intresse?

– Nej.

Vill du utomlands?

– Jag har varit utomlands en vända, men det där är ingenting jag tänker på just nu. Som sagt: Jag fokuserar bara på IFK.

Da Graca har inte kunnat spela sedan den skada han ådrog sig i bortapremiären mot Varberg.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

”Rehab går enligt planen”

Da Graca har inte spelat för IFK Göteborg i de senaste matcherna efter den skada han ådrog sig i bortapremiären mot Varberg den 18 juni. Efter att mittbacken undersökts med magnetkamera fick klubben dock positiva besked och enligt fysioterapeuten Calle Persson är det ”vecka för vecka” som gäller.

– Det är tråkigt att missa matcher, men jag ska inte klaga. Beskedet var bättre än vad vi trodde, jag trodde att det skulle vara värre, säger da Graca som inte vet när han kan spela matcher igen.

Hur går det med rehaben?

– Sakta, men det går som det ska göra. Det går enligt planen.

Kristopher da Graca inledde sin karriär i Hisingsbacka FC. Som 15-åring skrev han ungdomskontrakt med den engelska storklubben Arsenal. Sedan 2017 spelar han för IFK Göteborg och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2021.

Han debuterade för svenska landslaget under januariturnén tidigare i år.

LÄS MER: På väg bort från Blåvitt – förhandlar med klubb
LÄS MER: Bättre med en mille nu – och ta in ersättaren
LÄS MER: Detta visste du inte om Blåvittspelarna
LÄS MER: ”Bäst i serien på det – kan säljas dyrt”expressen

Related posts

lämna en kommentar